Skip to content

למידה מרווחת

    למידה מרווחת היא אסטרטגיית למידה הכוללת פירוק מפגשי למידה למרווחים קצרים יותר עם הפסקות ביניהם. הרעיון הוא שעל ידי ריווח של מפגשי למידה, הלומדים יכולים לשמור מידע בצורה יעילה יותר ולמשך פרקי זמן ארוכים יותר.

    למידה מרווחת מבוססת על עקרון אפקט הריווח המתייחס לתופעה לפיה מידע שמוצג ונלמד על פני מרווחים נשמר טוב יותר מאשר מידע שמוצג ונלמד בבת אחת.

    לדוגמה, במקום ללמוד מפגש אחד בן שעה, הלומד יכול ללמוד במשך שלושה מפגשים בני 20 דקות, עם הפסקות ביניהם. במהלך ההפסקות, הלומדים יכולים לעסוק בפעילויות אחרות, כגון פעילות גופנית או טכניקות הרפיה.

    למידה מרווחת יכולה גם לסייע במניעת עומס קוגניטיבי ועייפות, שיכולות להתרחש כאשר ללומדים מוצגות כמויות גדולות של מידע בבת אחת. על ידי פירוק מפגשי למידה למרווחים קצרים יותר, הלומדים יכולים לייעל את הלמידה שלהם ולהשיג תוצאות למידה טובות יותר.

    מחקרים מצביעים על כך כי למידה מרווחת וגם תרגול אחזור (שליפה) יכולים להיות אסטרטגיות למידה יעילות ביותר. לדוגמה, מחקרם של Cepeda et al. (2008) מצאו כי ריווח של מפגשי למידה יכול להוביל לשמירה טובה יותר של מידע לטווח ארוך, בעוד שמחקר אחר מצא שתרגול אחזור יכול גם לשפר את שמירת המידע לטווח ארוך Roediger and Karpicke, 2006)).

    במחקרם של Kang et al. (2016) מצאו ששילוב של למידה מרווחת ותרגול אחזור הוביל לתוצאות למידה טובות יותר מאשר שימוש בשתי האסטרטגיות לבדן.

    לסיכום, שילוב של למידה מרווחת ותרגול אחזור יכול להיות דרך יעילה ביותר לייעל את תוצאות הלמידה. על ידי מרווח בין מפגשי למידה ושילוב תרגול אחזור במפגשים אלה, הלומדים יכולים לאחד מידע בצורה יעילה יותר ולשמור אותו לפרקי זמן ארוכים יותר.